T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - Esenkent Atatürk İlkokulu

Ulusal Görme Taraması Programı

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün Ulusal Görme Taraması Programı" ilgili genelge  kapsamında" 6 ya da 7 yaşta (çocuğun ilköğretim 1.sınıfa başlayacağı yıl) görme taraması yapılmaktadır. 

1.Sınıf Velilerimizin Dikkatine:

Sayın Velimiz;

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün Ulusal Görme Taraması Programı" ilgili genelge kapsamında" 6 ya da 7 yaşta (çocuğun ilköğretim 1.sınıfa başlayacağı yıl) görme taraması yapılmaktadır. Çocuk pozitif muayene bulgusu ya da risk faktörlerinin herhangi birinin varlığı durumunda, ileri tetkik ve muayene için göz hastalıkları uzmanına sevk edilmektedir.

 

Çocuklarda yapılan göz taramaları şaşılık, kırma kusurları (sıklıkla hipermetropik izoametropi ve anizometropi şeklindeki) veya katarakt ya da korneal skar gibi deprivasyona yol açan bazı durumlara bağlı olarak gelişebilen ambliyopi (göz tembelliği) gibi hastalıkların tespiti ve erken tanısı konabilir.

 

Bu kapsamda çocuğu ilkokul 1.sınıfta okuyan öğrenci velilerimizin ilgili aile hekimlerine veya kendi tercihiniz olan bir göz doktoruna başvurarak çocuklarına görme taramasını yaptırması önemle tavsiye edilmektedir.

⬇️Detaylı Bilgi İçin⬇️

 ➡️Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı için lütfen ☑️ tıklayınız

➡️Ulusal Görme Taraması Programı Genelge 2019/17 ve Rehberi için lütfen ☑️ tıklayınız

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.09.2022 - Güncelleme: 16.09.2022 00:07 - Görüntülenme: 413
  Beğen | 14  kişi beğendi